Evenementensector verliest kort geding

De rechter heeft in een kort geding geoordeeld dat de coronabeperkingen voor de evenementensector gegrond zijn. De sector verliest daarmee de zaak.

De huidige regels stellen dat er bij binnenevenementen 75% van de bezoekerscapaciteit mag worden aangetikt en alle evenementen dicht moeten om middernacht. Een twintigtal organisaties eisten vorige week, een dag voor de nieuwe maatregelen ingingen, dat alle evenementen en clubavonden weer worden toegestaan zonder beperkingen wat betreft eindtijd en hoeveelheid mensen. Onder de organisaties waren Unmute Us, Apenkooi Events en ID&T.

De rechter gaat niet mee in hun eis. ‘Net als bij vorige kort gedingen over de coronamaatregelen overweegt de rechter dat zij zich terughoudend moet opstellen bij de beoordeling van deze nieuwe maatregelen. Alleen als de staat in redelijkheid niet voor het gevoerde beleid heeft kunnen kiezen, is plaats voor rechterlijk ingrijpen. Dat is hier niet het geval,’ zo luidt de uitspraak.

De eisers stellen dat een goed controlebeleid aan de deur beter werkt om de verspreiding van het virus tegen te houden dan een maximum bezoekersaantal. Daarnaast wees de evenementensector naar de uitkomsten van de Fieldlab-onderzoeken. Daar kwam naar voren dat bij binnenevenementen een capaciteit van 100% niet onveiliger is dan een capaciteit van 75%. Een capaciteit van 75% is volgens de sector bovendien niet rendabel.

Bron: FD

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *