TUI krijgt EXTRA kapitaalinjectie van €1,1 miljard

De Duitse reisorganisatie TUI haalt nog eens €1,1 mrd op om zijn balans te versterken en de financieringskosten in te perken. Het geeft daartoe 524 mln nieuwe aandelen uit. TUI is in Nederland de grootste reisorganisatie van het land.

De grootste aandeelhouder in TUI, Unifirm, doet mee aan de emissie. Unifirm heeft een belang van 32% in het reisconcern. Het is een op Cyprus gevestigde vennootschap van de Russische miljardair Alexey Mordashov en zijn familie.

Aandeelhouders kunnen voor elke 21 aandelen die ze nu bezitten inschrijven op tien nieuwe aandelen. De uitgifteprijs ligt op €2,15. Dat is dik onder de slotkoers van dinsdag die €3,86 bedroeg.

TUI is een van de bedrijven die fors is geraakt door de coronapandemie en daarbij behorende reisbeperkingen. Het bleef dankzij kapitaalsteun van de Duitse overheid en de eigen aandeelhouders overeind.

Tussen april en juni behaalde TUI nog een onderliggend bedrijfsresultaat van minus €670 mln op een omzet van €650 mln. De schade was evenwel aanzienlijk minder groot dan in het vergelijkbare derde kwartaal van 2020, toen corona net in alle hevigheid was losgebarsten. Toen boekte het concern een verlies van €1,2 mrd op een omzet van nog geen €72 mln.

Met de steeds minder strikte coronavoorschriften merken de reisorganisaties een toenemende belangstelling om weer op vakantie te gaan.

Bron: FD

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *