Fotowedstrijd #tijdvoortexel

Een prachtige strandfoto van Yvonne Simons uit Tilburg prijkt vanaf vandaag op drie bijna 100 vierkante meter grote billboards langs drukke verkeersknooppunten in de Randstad. Met haar inzending won ze de hoofdprijs van de Instagram fotowedstrijd #tijdvoortexel, georganiseerd door VVV Texel. Op zoek naar een uniek beeld voor de voorjaarscampagne hield VVV Texel een fotowedstrijd op Instagram waarbij deelnemers onder vermelding van #tijdvoortexel hun mooiste Texelfoto konden inzenden. De winnende foto van Yvonne laat het eiland zien als een bestemming die wel wat weg heeft van een paradijselijke plek ergens in Zuidoost-Azië. “Dat is precies het gevoel dat VVV Texel wil overbrengen in haar campagne,” aldus jurylid en VVV-directeur Wouter de Waal. “Dat je op Texel echt weg bent, even in een andere wereld. Een schot in de roos dus.”

Strand inspireert
Op het strand bij Paal 33, op steenworp afstand van de plek waar Yvonne Simons haar foto maakte, vond de prijsuitreiking van de wedstrijd plaats. Juryleden Wouter de Waal, Ger Welbers (commercieel directeur RTV Noord-Holland en AT5) en natuurfotograaf Patrick de Graaf genoten daar samen met de winnaars van een Texelse lunch. Winnares Yvonne Simons kreeg een cheque overhandigd voor een weekend weg voor 2 personen in Grand Hotel Opduin. Daarnaast verschijnt haar foto – mét naamsvermelding – 4 weken lang op billboards van 9 bij 11 meter langs diverse snelwegen in de Randstad. De tweede prijs – een dagje Texel – werd overhandigd aan Emiel Stroeve die eveneens een prachtige strandopname maakte. Anouk Daams won met een vrolijke foto van drie vriendinnen in een bollenveld het boek Texel door de lens van van fotografenduo Ruth de Ruwe en René Pop, plus een goodie bag met Texelse producten. De foto’s met de meeste likes op Instagram (ieder kreeg even veel) waren ingezonden door Anne de Boer en Sarah Heublein, die daarmee een fotografieworkshop bij de Texelse natuurfotograaf Patrick de Graaf wonnen. De fotowedstrijd van VVV Texel was een groot succes. In totaal werden in één week tijd meer dan 500 foto’s ingezonden.

Fotobijschrift: 
V.l.n.r.: winnares Yvonne Simons, derde prijswinnaar Anouk Daams met vriendinnen, tweede prijswinnaar  Emiel Stroeve en juryleden Ger Welbers (RTVNH en AT5) en Wouter de Waal (VVV Texel)
Fotocredit: Foto René Pop

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *