Genieten van optredens tijdens De Dag van de Kampvuurmuzikant

Op zaterdag 22 juni werd het buitenleven groots gevierd! Tijdens de Dag van de Kampvuurmuzikant, op 19 Natuurkampeerterreinen door heel Nederland, genoten bezoekers en kampeerders van een zomerse kampvuuravond met akoestische optredens. Per locatie is er één publieksfavoriet uitgeroepen. Maar wel geheel in de sfeer van het kampvuur: samen muziek maken was belangrijker dan winnen.

Intieme avond
Ruim 80 muzikanten, verdeeld over de 19 deelnemende terreinen,  boden het publiek veel variatie. Van prachtig getokkel en verhalende teksten, tot heerlijke meezingers. Er was veel belangstelling voor het evenement. Zo ook bij Natuurkampeerterrein De Haverkamp in Voorst. Ondernemer Gerard Kooistra: “Het was lekker druk rondom het kampvuur, maar de sfeer was nog steeds heel relaxed en ongedwongen. Écht genieten in het groen, met heerlijke kampvuurmuziek.” Het publiek bestond deels uit mensen die vaker kamperen op Natuurkampeerterreinen, deels uit nieuwsgierigen die speciaal voor de muziek kwamen.

De Dag van de Kampvuurmuzikant
De Dag van de Kampvuurmuzikant is een ode aan het eeuwenoude gebruik van gezamenlijk muziek maken bij het vuur. Op de Natuurkampeerterreinen is bijna altijd een kampvuurplek aanwezig, om lekker op te warmen, te mijmeren bij het vuur of broodjes te bakken. Volgend jaar is de Dag van de Kampvuurmuzikant op zaterdag 20 juni 2020.

Kampvuurfestival op 7 september 2019
Omdat De Dag van de Kampvuurmuzikant zo’n succes is, komt er óók dit jaar een vervolg. Het Kampvuurfestival vindt plaats op zaterdag 7 september, op GroepsNatuurkampeerterrein Scoutinglandgoed Zeewolde. Naast akoestische kampvuuroptredens van de publieksfavorieten van De Dag van de Kampvuurmuzikant, is er een randprogrammering met workshops en activiteiten. De publieksfavoriet van het Kampvuurfestival mag zich een jaar lang ‘Beste Kampvuurmuzikant van Nederland’ noemen.  Het festival begint in de middag, en is daardoor ook heel geschikt voor gezinnen met kinderen. En natuurlijk mag er gekampeerd worden! De ticketverkoop is gestart!
foto: Klaas Eissens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *