HR Groep wint Innovation Award

De HR Groep heeft de Innovation Award (categorie: Infrastructuur) gewonnen tijdens de Intertraffic in Amsterdam. Intertraffic is dé internationale toonaangevende vakbeurs voor infrastructuur en vindt plaats van 5 april tot en met 8 april in de RAI te Amsterdam. HR Groep won de prijs vanwege hun innovatieve lichtoplossing: Smart Ultimate Lighting. Dit betreft een illuminerende (verlichtende) folie die wordt toegepast op informatiedragers zoals lichtwegwijzers. Smart Ultimate Lighting is een vernieuwde vorm van autonome verlichting.
De innovatie kent twee bijzonderheden:
1. De illuminerende folie zorgt ervoor dat de folie oplicht. Met behulp van de folie worden lichtwegwijzers autonoom. Doordat de lichtwegwijzer geen energie nodig heeft vanuit het elektriciteitsnetwerk, kan het product geplaatst worden op locaties waar geen stroom aanwezig is.
2. De sensoren in de folie maken de folie ‘smart’. De sensor schakelt in zodra het donker wordt en zorgt ervoor dat de folie oplicht.
De gemeente Breda koos eerder al voor milieuvriendelijk geproduceerde verkeersborden van HR Groep. Nu heeft Breda, als eerste gemeente van Nederland, ook duurzame lichtwegwijzers.
Smart Ultimate Lighting is tot en met vrijdag 8 april te zien in het InnovationLAB in de RAI in hal 9.

Klik hier voor informatie.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *