Internet op vakantie

column Zeeland, Bjorn
Bjorn Amys branchemanager recreatie DELTA / ZeelandNet bamys@delta.nl

WiFi valt op vakantie eigenlijk niet meer weg te denken. Een jaar of zeven geleden kwam je als ondernemer nog wel weg met Wi-Fi in een centrale ruimte, ergens rond de receptie of in de horeca. Tegenwoordig ligt dat toch wel iets anders. Als je ziet wat er allemaal aan draadloze apparaten meereist richting het vakantieadres is het niet verwonderlijk dat dit nogal wat vraagt van het WiFi netwerk. Niet alleen het lokale netwerk heeft het zwaar te verduren, maar ook de aanvoer is vaak niet meer toereikend. Elke gast vertrekt tenslotte met het referentiekader van thuis. Het is dus wenselijk dat minimaal dezelfde draadloze internetverbinding als thuis beschikbaar is in de vakantie accommodatie. 

Dit uitgangspunt staat centraal in onze visie. Internet moet minimaal zo goed zijn als thuis, en vooral zonder opgelegde beperkingen (je moet dus alles kunnen doen met de verbinding). Deze oplossing is de meest voor de hand liggende keuze bij vaste accommodaties zoals chalets, bungalows en stacaravans. Als televisie en internet provider zorgen we dat we voldoende capaciteit beschikbaar hebben voor onze klanten. Als je kijkt naar de gemiddelde camping, komt dit qua gebruikers vaak overeen met een dorp en in sommige gevallen zelfs met een stad. Dit bouw je niet op een simpele huisaansluiting. Hier is compleet andere infrastructuur voor nodig. We zien in veel gevallen ondernemers die vaak al jaren fors investeren in eigen oplossingen, die vaak dan niet bieden wat de gast ervan verwacht. Het belang van goed internet heeft dermate grote omvang aangenomen dat ondernemers zoeken naar betrouwbare leveranciers met bewezen oplossingen. Zoals veel dingen bestaat ook WiFi uit meerdere ‘bouwblokken’. Een van deze ‘blokken’ is een netwerk voor ‘transport’ van het internet. Doordat er zo enorm veel verkeer overheen moet is het vaak niet meer te redden met ‘gewone’ middelen, dit vraagt een doordachte aanpak voor zowel coax als glasvezel.

Eind vorig jaar zijn zaken in een stroomversnelling geraakt. We hebben twee Recreatie Vakbeurzen gedraaid en hebben vele ondernemers gesproken. Ook hebben we korte lijnen met branche vereniging RECRON. Op deze manier creëren we WiFi maatwerkoplossingen die passen bij elk bedrijf. Vorig jaar zijn ook de eerste ‘WiFi Zeeland’ omgevingen live gegaan. Jachthaven Marina Port Zélande te Ouddorp is hier een mooi voorbeeld van. De belangrijkste mijlpaal vorig jaar was het aangaan van een samenwerking met Gebr. vd Donk voor de aanleg en ombouw van infrastructuur bij de ondernemers.

Zo staan we samen voor: passend advies, bewezen diensten en geen gedoe. We merken dat ondernemers onze werkwijze op prijs stellen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *