Landal Mooi Zutendaal groeit uit tot meest luxe park van België

Landal Mooi Zutendaal, gelegen in de groenste gemeente van Belgisch Limburg op zo’n 12 km afstand van Maastricht, heeft in anderhalf jaar tijd een bijzondere groei doorgemaakt. Sinds de overname door Landal GreenParks begin 2016 is het park uitgebreid met 58 nieuwe villa’s, waarvan 24 luxe Jan des Bouvrie villa’s in gebruik zijn genomen. De bezettingsgraad steeg vorig jaar met 50% en de gastbeoordeling ging van een 7,9 naar een 8,6. Na de overname lag de focus op de ontwikkeling van het park, het stellen van hoge eisen aan kwaliteit, de gastvrijheid & service van de medewerkers en het overtreffen van de gastverwachting. Met zowel renovaties en vernieuwing van faciliteiten als de uitbreiding van het aantal villa’s, realiseerde Landal Mooi Zutendaal dit jaar al meer dan 200.000 toeristische overnachtingen en is het een belangrijke toeristische trekker voor Limburg.

Economische impuls
General Manager Frank Bulthuis is enthousiast over de ontwikkeling van Landal Mooi Zutendaal. “We zijn er bijzonder trots op dat we onze kwaliteit als luxe vakantiepark verder hebben kunnen uitbouwen. Naast de bezetting groeide ook de werkgelegenheid met bijna 50%. Met een groter aantal gasten die op ons park verblijven en uitstapjes maken in de regio, betekent dit een positieve economische impuls voor de lokale middenstand en andere toeristische bedrijven.” Begin juli zijn 24 nieuwe luxe villa’s, ontworpen door interieurarchitect Jan des Bouvrie, in gebruik genomen. In het najaar start de bouw van nog eens 23 energieneutrale villa’s, waaronder 8 extra luxe wellness villa’s en 15 luxe villa’s, die in de zomer van 2018 gereed zijn voor verhuur. De extra luxe villa’s zijn voorzien van een privé wellness met relaxruimte onder een glazen panoramadak, waar gasten kunnen ontspannen in een luxe setting. Jan des Bouvrie: “Het was een prachtige uitdaging om in de traditionele bouwstijl van de villa’s licht en lucht naar binnen te brengen, twee elementen die zo kenmerkend zijn voor onze ontwerpen. Het resultaat is een vakantievilla met alle comfort waar het leven binnen en buiten naadloos op elkaar aansluit.” Frank Bulthuis: “Regionale samenwerking met lokale producenten en leveranciers is daarom een belangrijke pijler binnen Landal GreenParks. Inmiddels zijn vele mooie initiatieven geïnitieerd. De Parkshop biedt bijvoorbeeld een ruim aanbod aan streekproducten van Puur Limburg. Met de stichting van het Nationaal Park Hoge Kempen zijn speciale wandeltochten opgezet onder leiding van een Ranger en onze buurman verzorgt bijzondere tochten door de omgeving met zijn paard en wagen. Ook de eerste culinaire winterfair en Art Fair, mede verzorgd door de vele lokale ondernemers, waren een groot succes en zullen een jaarlijkse opvolging krijgen.”

Toekomstplannen
Voor de komende jaren staan – in samenspraak met Natuur en Bos, provincie en gemeente Zutendaal – nieuwe ontwikkelingen op de agenda. Onlangs is gestart met de modernisering van de chalets en de upgrade van de kindvriendelijke woningen. Ook de centrale faciliteiten worden onder handen genomen. Naast een modernere uitstraling, zullen de Parkshop, het zwembad en de indoor speelvoorzieningen worden uitgebreid. Om de veiligheid te vergroten, wordt het gebied rondom de centrumvoorzieningen autovrij en worden de centrale wegen toegankelijker gemaakt voor mindervaliden. Verder wordt gewerkt aan nieuwe horeca concepten, een modern onderkomen voor de receptie en nieuwe beplanting, die goed aansluit bij de omgeving en de privacy van de woningen garandeert.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *