Lekker Schouwen-Duiveland

Lekker Schouwen-Duiveland is een nieuwe uitgave van Routebureau VVV Zeeland. Deze vijf-luikkaart geeft meer informatie over de streekproducten op Schouwen-Duiveland. Er zijn twee fietsroutes opgenomen langs de culinaire plekjes van het eiland, onderweg zijn verschillende streekproducten direct aan huis te koop. Lekker Schouwen-Duiveland is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de VVV-inspiratiepunten en via de webshop.
Het eiland Schouwen-Duiveland biedt een variëteit aan Zeeuwse streekproducten. Zo staat Bruinisse bekend om de mosselen, de visserij en het Zilte brood Pain de Mer. In Dreischor wordt Zeeuwse wijn gemaakt, in Zonnemaire worden bijzondere Zeeuwse groenten en kruiden geteeld, in Kerkwerve vlees van Zeeuwse runderen en kan je bij verschillende restaurants de Oosterscheldekreeft op de kaart zien staan. Op Schouwen-Duiveland liggen de smaken dichtbij elkaar. De vele smaaksensaties maken van een fietstocht over Schouwen-Duiveland een ontdekkingsreis voor de zintuigen. Onderweg zie je waar al het heerlijks groeit en bloeit, in de boomgaarden, op de akkers en onder de eindeloze golven.

Fietsknooppuntensysteem
De thema fietsroute is samengesteld op basis van het fietsknooppuntennetwerk Zeeland en te koop bij de VVV-inspiratiepunten op Schouwen-Duiveland. Van het gehele fietsknooppuntennetwerk zijn uitgebreide overzichtskaarten verkrijgbaar. De route Lekker Schouwen-Duiveland is uitgegeven in opdracht van de Gemeente Schouwen-Duiveland en tot stand gekomen door intensieve samenwerking van Lekker Regionaal Product en Routebureau VVV Zeeland. Lekker Regionaal Product heeft als taak het promoten van de streekproducten van Zeeland.

Klik hier voor meer informatie.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *