NBV tekent Manifest De Levende Tuin

Een nieuwe partij heeft zich aangesloten bij het Manifest De Levende Tuin: de Nederlandse Bijenhouders Vereniging. (NBV) Dat gebeurde tijdens de Garden Retaildagen in Hazerswoude. De Bijenhouders Vereniging draagt het concept een warm hart toe en zal het verder uitdragen. “We willen graag meehelpen om het vergroenen van tuinen te stimuleren”, aldus Wouter Schouwstra van de NBV. “Daarmee is een breed belang gediend, maar ook specifiek dat van de bijen. Levende tuinen, met veel bloeiende planten, zijn essentieel voor het in stand houden van een gezonde bijenpopulatie. En dat is weer goed voor de biodiversiteit, de bestuiving van fruit en andere gewassen en voor de productie van honing.” De NBV behartigt de belangen van imkers in alle delen van Nederland.

Breed draagvlak
Het draagvlak onder de beweging De Levende Tuin wordt zo steeds breder. En dat is precies wat de initiatiefnemers – Branchevereniging VHG en NL Greenlabel – voor ogen hadden toen zij in oktober 2014 het Manifest sloten met het Ministerie van Economische Zaken, Tuinbranche Nederland, GNL Stadswerk, Netwerk Groene Bureaus, de Vlinderstichting, de Vogelbescherming, de Nederlandse Vereniging van Tuin- en Landschapsarchitecten en Wageningen Universiteit/Alterra. Eind vorig jaar sloot ook de Bomenstichting zich aan. Met het ondertekenen van het Manifest De Levende Tuin onderstrepen de partners dat zij zich actief zullen inzetten om consumenten, bedrijven en overheden te overtuigen om duurzame keuzes te maken voor tuinen en andere buitenruimten. De inspanningen hebben al geleid tot vele producten en gebieden met een duurzaamheidsrapport en gerichte scholing van leerlingen en volwassen hoveniers. Naast de voorlichtingscampagne voor professionals is er ook een consumentencampagne met een eigen logo, film, website (www.delevendetuin.nl) en Facebookpagina. Ook de hoveniers kunnen hiervan gebruik maken.

Foto: Wouter Schouwstra van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging ondertekent het Manifest De Levende Tuin. Links Brenda Horstra (Tuinbranche Nederland) en Lodewijk Hoekstra (NL Greenlabel).

Klik hier voor meer informatie.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *