De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland

Op festivals, bij de Scouting, tijdens zomerkampen of tijdens een kampeerweekendje: kampvuur en muziek zijn al eeuwenlang een gouden combinatie. Op verschillende Natuurkampeerterreinen wordt dit voorjaar een muziekwedstrijd georganiseerd voor iedereen die graag de sterren van de hemel speelt: De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland! Het idee voor de wedstrijd komt van Falco Janssen, de beheerder van Natuurkampeerterrein Distelheide in Doetinchem. “Het maken van een kampvuur is bijna onlosmakelijk verbonden met de Natuurkampeerterreinen”, zegt hij. “Even napraten bij het vuur, marsmallows roosteren met de kinderen en soms pakt er iemand spontaan een gitaar. Het is het ultieme kampeer- en buitengevoel. Ik ben met De Groene Koepel gaan praten over het organiseren van een landelijke wedstrijd. Zij waren meteen enthousiast en hebben de organisatie op zich genomen.”
Stichting De Groene Koepel, te gast in de natuur verzorgt de erkenning, kwaliteitscontrole en promotie van de Natuurkampeerterreinen in Nederland. De voorrondes vinden plaats op zaterdag 28 mei, op zeventien Natuurkampeerterreinen verspreid door het land. Per voorronde worden vijf kandidaten geselecteerd die elk twintig minuten spelen bij het kampvuur. Uit elke voorronde komt één finalist naar voren.
De Beste Kampvuurmuzikant van NederlandLogo-Beste-KampvuurmuzikantDe zeventien finalisten strijden om de titel ‘De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland’ in de finale op zaterdag 25 juni op GroepsNatuurkampeerterrein De Abbert in Dronten, dat zal worden omgetoverd tot een intieme festivallocatie, waar – uiteraard – gekampeerd kan worden. De winnaar van het evenement mag spelen op het duurzame popfestival Welcome to the Village op 15 t/m 17 juli bij Leeuwarden. Bij het kampvuur passen allerlei soorten muziek: zang, gitaar, dwarsfluit, didgeridoo, als het maar akoestisch is. Een goede kampvuurmuzikant weet zijn publiek te beroeren, mee te krijgen en vast te houden. Ook duo’s, bandjes of koren mogen zich opgeven voor de wedstrijd. Muzikanten kunnen zich tot 4 april opgeven voor deelname.

https://debestekampvuurmuzikant.wordpress.com/

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *