Restyling Center Parcs

Een grootscheepse vernieuwing van de vakantieparken in Duitsland, Nederland en België kondigt Center Parcs aan. Het gaat om een invetsering van 400 miljoen euro.  Deze moet voor een groot deel worden opgebracht door de beleggers in de huisjes. De investering is hard nodig om de dalende populariteit tegen te gaan. De vakantiehuisjes die vernieuwd moeten worden, ruim 7.000, zijn nu in handen van 6 institutionele beleggers. Center Parcs wil dat op termijn 60 tot 70 procent van de huisjes in handen komt van particulieren. De nieuwe eigenaar krijgt een beloofd rendement van 50% over hun investering over 15 jaar. De wisseling van eigenaren  moet de vernieuwing mogelijk  maken, van de 1,2 miljard euro aan verkoopopbrengsten wordt ongeveer 30 procent aangewend voor de vernieuwing.
Terwijl het aantal bungalows fors stijgt, daalt de bezettingsgraad van Nederlandse vakantieparken sinds 2002 onafgebroken. In 2002 stonden er 49.000 vakantiehuisjes in Nederland, in 2015 waren dat er 74.000. het aantal binnenlandse vakanties op de parken daalde van 5.1 miljoen in 2001 tot 4,7 in 2015. Zo blijkt uit cijfers van het CBS.
Center Parcs is eigendom van Pierre et Vacances. Deze boekte in het eerste half jaar van 2015 een omzet van 585 miljoen euro.  Het bedrijf opent binnenkort 8 vakantieparken in China.

Bron: het Financieele Dagblad.

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *