Verkocht aan PAI Partners

Roompot Vakanties wordt overgenomen door de Franse participatiemaatschappij PAI Partners. Dat zijn partijen overeengekomen. De overname maakt het voor Roompot mogelijk om verder uit te groeien tot een aanbieder van kwalitatieve verblijfsrecreatie en de vele plannen die er liggen versneld uit te voeren. PAI Partners neemt Roompot over van Gilde Buy Out Partners, BNP Paribas Fortis, het management van Roompot en oprichter Henk van Koeveringe. De betrokken partijen doen geen uitspraken over de overnamesom, maar deze is marktconform. De verkoop is onder de voorwaarde dat het adviestraject met de ondernemingsraad van Roompot en de consultatieprocedure met de betrokken vakbonden wordt afgerond.

Positie verstevigen
“De overname sluit financieel en inhoudelijk aan bij onze ambities”, zegt CEO Jurgen van Cutsem van Roompot Vakanties. “We zijn het grootste recreatiebedrijf van Nederland, doel is om onze huidige portfolio verder kwalitatief te verbeteren, iets waar we nu al enkele jaren mee bezig zijn. Daarnaast gaan we onze positie verstevigen en uitbreiden door middel van strategische overnames en de herontwikkeling van bestaande kustlocaties.” Momenteel is Roompot vooral actief in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. De focus van het van oorsprong Zeeuwse bedrijf zal blijven liggen op vakantieparken aan de kust.  Gaëlle d’Engremont, partner bij PAI licht toe: “De afgelopen jaren heeft PAI veel tijd geïnvesteerd in de hospitality- en vrijetijdsmarkt, wat een groeiende en aantrekkelijke sector is in Europa. Wij geloven dat het vakantieparksegment zal profiteren van de langetermijntrends die de Europese vrijetijdsmarkt aan het veranderen zijn, zoals de korter wordende vakanties, de behoefte aan dichterbij gelegen bestemmingen en de toename in premium eerste klas en hoogwaardig aanbod. Wij zijn opgetogen om samen te werken met een uitstekend managementteam onder leiding van Jurgen van Cutsem. Roompot is een unieke aanwinst en we kijken er naar uit om dit team te helpen om zijn groeistrategie in de komende jaren succesvol te implementeren.”
De overname heeft voor de gasten en het personeel van Roompot Vakanties alleen maar positieve gevolgen. Na de overname wordt het personeelsbestand op strategische posities uitgebreid. Met de nieuwe eigenaar is afgesproken dat het huidige management in ieder geval de komende vijf jaar aan Roompot verbonden blijft. Naar verwachting wordt de overname eind september afgerond.

Over Roompot Vakanties
Roompot Vakanties is de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland. Roompot is actief in het management en de exploitatie van bungalowparken en campings in vooral Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Het hoofdkantoor bevindt zich in het Zeeuwse Kamperland. Bijna 2 miljoen mensen bezochten vorig jaar een Roompot-park, het aantal overnachtingen was ruim 10 miljoen. De vakantieparken en campings van Roompot Vakanties liggen direct aan strand en zee of midden in de natuur.

Over PAI Partners
PAI Partners is een leidende Europese private equity onderneming met kantoren in Parijs, Londen, Luxemburg, Madrid, Milaan, München, New York en Stockholm. PAI beheert 8,3 miljard euro aan specifieke buyoutfondsen. Sinds 1994 heeft het bedrijf 60 transacties afgerond in 11 landen, met een gezamenlijke transactiewaarde van ongeveer 41 miljard euro.  De onderneming heeft onder andere geïnvesteerd in United Biscuits (koekjes), Hunkemöller (lingerie), Swissport (vliegveldservices), AS Adventure (buitensportzaken) en B&B Hotels (budget hotels). PAI Partners biedt de bedrijven die het bezit de financiële en strategische ondersteuning die nodig is om hun ontwikkeling na te streven en de strategische waardecreatie te verhogen.

foto: Jurgen van Cutsem, CEO van Roompot Vakanties.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *