Rolf Hut en Nienke de la Rive Box nieuwe ambassadeurs Weekend van de Wetenschap 2016

Tijdens het Weekend van de Wetenschap, op 1 en 2 oktober, kun je samen met ambassadeurs Rolf Hut (wetenschapper TU Delft) en Nienke de la Rive Box (o.a. Het Klokhuis), door heel Nederland live wetenschap & technologie beleven. Alleen in dat weekend ga je backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks-)instellingen en musea. Rolf en Nienke – beiden met grote interesse in de wetenschap – zijn op 1 en 2 oktober aanwezig op verschillende locaties in het land waar de bezoekers hen tijdens hun ontdekkingsreis in de wereld van wetenschap en technologie kunnen ontmoeten.

Nienke de la Rive Box
Nienke de la Rive Box is sinds 2012 één van de vaste presentatoren van Het Klokhuis (NTR). Sinds het najaar van 2014 presenteert ze ook voor de NTR het jeugdprogramma De Buitendienst en de wetenschapsquiz Superbrein. Sinds dit jaar vliegt ze de hele wereld over voor het BNN-programma 3 Op Reis. Nienke: “Ik vind wetenschap heel erg interessant en het is overal. Ik zie om me heen zoveel nieuwe ontwikkelingen, het blijft me verbazen. Je zou denken dat alles al bedacht is, maar de wetenschap houdt nooit op.”

Rolf Hut
Rolf Hut is wetenschapper aan de TU Delft en lost zijn problemen met een ‘MacGyver-instelling’ op. Hij maakt meetapparatuur van consumentenelektronica. Hij zoekt nieuwe inzichten in bestaande openbare databronnen en motiveert studenten om te leren door te ontdekken, te bouwen en te doen. Hij schreef het boek Rolfs Maakbare Wereld. Rolf is bekend van zijn column in de Volkskrant, daarnaast schuift hij wekelijks aan bij het programma Nieuws en Co op NPO Radio 1. Rolf: “Ik ben eindeloos nieuwsgierig en wil jong en oud laten zien dat techniek leuk is voor iedereen, niet alleen voor bèta’s. Van het Weekend van de Wetenschap gaat mijn geekhart sneller kloppen. Je ziet wat wetenschap leuk maakt als je backstage mee kijkt.”

Ga backstage bij meer dan 250 organisaties
Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je onder andere backstage bij het Stedelijk Museum en het Anton Pannekoek Instituut voor Sterrenkunde in Amsterdam, Dairy Campus in Leeuwarden, het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam, het Nederlands Watermuseum in Arnhem, ESA-ESTEC in Noordwijk en de Biomassa Energiecentrale in Sittard. Voor jong en oud zijn er op de locaties verschillende exclusieve activiteiten georganiseerd zoals experimenten, voorstellingen, lezingen, open dagen en tentoonstellingen. Op de website www.hetweekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst met meer dan 250 deelnemende organisaties en activiteiten opgenomen.

foto Nienke: Rob Overmeer.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *