Thema Recreatie beurs 2017 – 28,29 en 30 november 2017

Angelique Klar Algemeen directeur Evenementenhal

Wereldwijd is toerisme de belangrijkste groeisector. In Nederland gaat het goed met deze sector, al zijn er ook deelsectoren waar het minder gaat. Zo kent een deel van de kampeer- en bungalowsector grote problemen door teruglopende rendementen (bron Kennisbank, 2016). Het is voor de recreatie sector van uitermate groot belang om de behoeftes van de recreant te blijven volgen en hier invulling aan te geven. Maar wat wil de recreant van de toekomst? Op welke onderdelen moet er vernieuwing komen? Wat zijn de noviteiten, trends en ontwikkelingen? Voor de komende editie van Recreatie Hardenberg roepen wij onze exposanten op om hierin mee te denken en hun kennis met onze bezoekers te delen! De adviescommissie, die achter de beurs staat, wil samen met u een blik in de toekomst werpen. Om aan deze wens invulling te geven verdiepen wij ons momenteel in diverse onderzoeken die zijn verricht, gaan in gesprek met ondernemers en brancheorganisaties en koppelen de bevindingen in vorm van verzoeken terug aan exposanten. Voor de komende editie streven wij naar een beurs met 7 expositiehallen, waarvan er 4 voorzien worden van innovatie- & kennispleinen. Wat zijn de trends & ontwikkelingen op het gebied van speeltoestellen? Hoe ziet het natte gedeelte binnen een recreatiepark er in 2025 uit? Bestaan er nog zwembaden of zijn deze vervangen door waterspeeltuinen? Welke wet- & regelgevingen zitten er aan te komen? Wat voor een effect heeft de vergrijzing en de toename aan allochtonen op de sector? Wil de klant steeds meer en luxer of gaan we toch weer terug naar de basis? En wat voor een effect hebben al deze ontwikkelingen op het rendement van een onderneming? Enfin, u ziet het! Genoeg vragen waar invulling aan gegeven moet worden. Naast de beurs bieden wij ook dit jaar een trendtour aan, waar wij een kijkje mogen nemen achter de schermen bij ondernemers die zich door innovatief ondernemerschap onderscheiden in de markt. Tijdens de laatste trendtour waren de deelnemers razend enthousiast over de interactie die zij hadden en de informatie die er uitgewisseld werd – reden genoeg om hem voor de komende editie te herhalen. In november hebben wij tijdens de familiemiddag een veeltal ondernemers met kinderen mogen ontvangen – een familiebedrijf wordt immers door de hele familie omarmd en geëxploiteerd. Voor de komende editie willen wij hier wederom gehoor aan geven, hetgeen betekend dat de woensdagmiddag openstaat voor een beursbezoek met het hele gezin. Voor de kinderen is er dan een aparte speeltuin ingericht. Noteert u alvast de datum in uw agenda?

Wij houden u regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen van de beurs en zien u graag in november tijdens de Recreatie Beurs in Hardenberg.

 

Bent u of is uw bedrijf een voorloper op het gebied van een van de vele innovaties binnen de sector, of heeft u specifieke kennis, of innovaties die tijdens de Recreatie vakbeurs of de Trendtour gepresenteerd moeten worden? Neem dan contact op met Tom Verbeek: tomverbeek@evenementenhal.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *