Topdrukte verwacht

voorvoord-jan
Jan W. Olthof Uitgever

Wij hebben gelukkig de stijgende lijn in de verblijfsrecreatie weer te pakken. Nederland blijft een populair land voor Nederlanders zelf maar ook komen er steeds meer toeristen naar Nederland. De vraag naar luxe en comfort blijft stijgen waardoor investeren in kwaliteit en onderscheidend vermogen noodzakelijk is want de keuze blijft groot. De stijgende consumentenbesteding zullen een positief effect hebben op onze sector. Onze investeringsmonitor laat ook zien dat de top vijf van investeringen dit jaar zitten in gebouwen/sanitair, terreininventaris, infrastructuur, automatisering en speeltoestellen. Investeren in basisvoorzieningen die bijdragen aan de persoonlijke vakantiebeleving voor zorgeloos gemak en eenvoud. Samenwerking met regionale ondernemers in dag- en verblijfsrecreatie is dan een prima wapen om gasten c.q. bezoekers te blijven trekken.    

Last Minute
Het grote aanbod in verblijfsrecreatie maar ook de weersafhankelijkheid zorgen voor meer en meer last minute boekingen. Chalets en stacaravans,  naast het nog steeds toenemende aanbod van bungalows,  verdringen het traditioneel kamperen. Review- en boekingssites geven steeds meer transparantie in aanbod, prijs en kwaliteit waardoor structurele prijsacties in de hand wordt gewerkt. Het binden van gasten via eigen verkoopkanalen is daarop een gepast antwoord. Zonder voldoende marge staan de investeringen onder druk en dat is wel het laatste wat u als ondernemer wil! Een extra reden om uw verkoopsite te koppelen aan komnunaar.nl waardoor gasten rechtstreeks via uw eigen site boeken zonder bemiddelingsprovisie. 

komnunaar.nl
Komnunaar.nl wordt steeds meer gevonden. De site komnunaar.nl is een uniek consumentenplatform waar verblijfs- en dagrecreatie samenkomen. Het biedt de consument de mogelijkheid om omgeving gestuurd te kiezen voor verblijf- en dagrecreatie. Zoeken op provincie, gemeente, gebied of plaats. Maar ook op soort bedrijf, bedrijfsketen, en type recreatiebedrijf. Een compleet aanbod van wat recreatie Nederland te bieden heeft. Het geeft elke recreatieondernemer de mogelijkheid zijn recreatieomgeving aantrekkelijker maken door de consument maximaal te informeren over verblijf, dag-attracties, dagtochten, wandelen, fietsen, zwemmen, zeilen, kortom maximaal ontspannen beleven en recreëren! Daarnaast kan elke gemeente- en provincie maximaal ondersteuning bieden door gebiedsgewijs te promoten op basis van gericht gemeten consumentengedrag. Stap nu in op komnunaar.nl een digitale service van RekreaVakkrant. Nieuwsgierig? Meld u aan via deze site en maak u bekend op dit platform.

Aantal volgers blijft stijgen
Het aantal volgers op ons twitter account ‘twitter.com/rekreavakkrant’ stijgt verder. Wij naderen de 2.900 volgers. Op naar de volgende mijlpaal 3.000 zakelijke volgers. Meldt u ook aan! De RekreaVakkrant-site en twitter geven u dan dagelijks de meest actuele informatie in de recreatiemarkt. Wie volgt?
Veel leesplezier met deze editie van RekreaVakkrant. Het marketingvakblad voor de totale recreatiemarkt. Op naar een mooie bezettingsgraad in de komende maanden. De volgende uitgave verschijnt 28 augustus a.s. 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *