Tweedaags evenement Gelderse maakindustrie

Het geslaagde erfgoedfestival ‘Gemaakt in Gelderland’ krijgt een vervolg. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni vinden de Maakdagen 2016 plaats. Tijdens dit evenement staat Gelderland in het teken van ambachten en industrie. Het rijke verleden van de Gelderse maakindustrie wordt onder de aandacht gebracht van het grote publiek. Op de open dagen bij maakbedrijven kunnen bezoekers overal in Gelderland een uniek kijkje achter de schermen nemen. Daarnaast zullen de tentoonstellingen, lezingen, routes, demonstraties etc. het thema ‘Gemaakt in Gelderland’ belichten door het verhaal te vertellen over de maakindustrie van toen en nu.

Veelzijdig thema
Het festival ‘Gemaakt in Gelderland’ was een groot succes. In de zomer van 2015 deden er in totaal 178 organisaties mee. Bedrijven en erfgoedinstellingen organiseerden samen meer dan 360 activiteiten. Bezoekers waren positief over het festival: 75% vindt de activiteiten goed of uitstekend. Van de deelnemers vindt 90% het festival voor herhaling vatbaar. “Het thema Gemaakt in Gelderland is veelzijdig en inspirerend. We krijgen nu al spontane aanmeldingen binnen voor de Maakdagen 2016”, zegt festivaldirecteur Dolly Verhoeven. Het idee is om van de Maakdagen 2016 een terugkerend evenement te maken. “De editie 2016 is een soort experiment. Wij denken dat er voldoende basis is gelegd om het grote publiek een keer per jaar te boeien met activiteiten over de Gelderse maakindustrie.”

Meld een activiteit aan
Gelderse bedrijven, ambachtslieden en erfgoedinstellingen kunnen gratis meedoen met de Maakdagen 2016. Dat kan door een activiteit te organiseren die toegankelijk is voor een breed publiek. Denk aan open dagen, tentoonstellingen, workshops, demonstraties, lezingen, routes, films etc. “De open dagen bij bedrijven trokken veel bezoekers. Die belangstelling maakt medewerkers trots op hun bedrijf. En voor het werven van vakmensen is een open huis een geschikt communicatiemiddel. Want dan kun je het verhaal over je bedrijf vertellen; zoals het was en zoals het nu is”. Een activiteit aanmelden kan via de site.

Klik hier voor informatie.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *