B to B

voorvoord-jan

Jan W. Olthof Uitgever

De afgelopen Recreatie Vakbeurs was een succes. Zowel bezoeker als exposant waren het met elkaar eens. De recreatie heeft zich gevonden in één vakbeurs per jaar voor de totale dag- en verblijfsrecreatie. Geen versnippering van aandacht, maar op een locatie een meer dan volwaardige beurs. Meer dan 7.700  vakbezoekers (8% stijging t.o.v. 2016) passeerden de toegangspoorten. Hiervan was meer dan 75% van de bezoekers gericht waren op het vergaren van kennis over nieuwe producten en productconcepten maar ook over ontwikkelingen in de recreatiemarkt. De thematische aanpak werd daarnaast positief gewaardeerd door meer dan 60% van de bezoekers. Kortom, chapeau voor de beursorganisatie! In de rubriek ‘Last News’ vindt u de onderzoeksgegevens. En natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten en daar wordt inmiddels weer hard aan gewerkt in samenwerking met de adviescommissie. Op naar de komende editie 27 t/m 29 november a.s. een Recreatie Vakbeurs  ‘B to B’ voor de Benelux en mogelijk Nord Rhein Westfalen. Dat is de uitdaging!

Investeringsonderzoek
Het investeringsonderzoek 2018 in opdracht van RekreaVakkrant is afgerond. Vanaf  de volgende edities zullen wij uitgebreid rapporteren over de resultaten van dit jaarlijks terugkerende onderzoek. Trends, jaarvergelijkingen, investeringen in productcategorieën, marktontwikkelingen, geografische spreiding van accommodaties en slaapplaatsen; kortom,  een volledig betrouwbaarheid beeld van investeringen van Nederlandse kampeerbedrijven en bungalowparken. Zo krijgen wij gezamenlijk inzicht in de investeringsbehoefte- en wensen van de verblijfsrecreatie en daarmee kunnen wij het beeld bepalen voor het komend recreatiejaar. Zeker als je bedenkt dat het internationaal toerisme blijft groeien. Ook in 2017 weer overtrof Nederland het groeipercentage van de 28-EU-landen. In de eerste 8 maanden van 2017 verbleven bijna 12,4 miljoen buitenlandse gasten in Nederlandse logiesaccommodaties, een groei van 13,1 procent. Uit Aziatische landen kwamen 900 duizend gasten, maar liefst 25,6 procent meer dan een jaar eerder. Ook groeide het aantal Duitse toeristen in 2017 weer flink tot bijna 3,8 miljoen gasten (15,7%). Investeren loont dan!

Blik op 2018
Bijblijven in een snel veranderende recreatiemarkt is meer dan noodzakelijk. Zeker in het zoekproces bij de consument. Vinden en gevonden worden blijft de centrale vraag! Als ondernemer moet u die trend volgen en hierbij staat de betrouwbaarheid van de vakinformatie voorop. RekreaVakkrant, site en twitter bieden u dat. Stel uw vizier af op 2018 en volg ons. Het aantal volgers op ons twitter account ‘twitter.com/rekreavakkrant’ stijgt steeds verder. Inmiddels bereiken wij de grens van 3.700 zakelijke volgers! Wie volgt? Op naar de volgende mijlpaal 4.000 volgers. Meldt u ook aan, maar ook op komnunaar.nl!

Namens het RekreaVakkrant-team, een meer dan gezond en inspirerende 2018. Veel leesplezier met deze editie van RekreaVakkrant. Het marketingvakblad voor de totale recreatiemarkt. De volgende uitgave verschijnt 9 maart a.s.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *