Bezettingsgraad 2015

voorvoord-jan
Jan W. Olthof Uitgever

Optimisme
De Investeringsmonitor verblijfsrecreatie 2015 geeft ook antwoord op de verwachte bezettingsgraad in 2015. Ten opzichte van 2014 zijn met name de bungalowparken optimistisch gestemd over de verwachte gemiddelde bezettingsgraad in 2015. Ook de kampeer- en combinatiebedrijven voorzien een lichte verbetering. Van de combinatiebedrijven in 2014 geeft 62% van de ondernemers aan een gemiddelde bezetting tussen de 50% en 100%. In de categorie 75%-100% lag dit percentage op 25%. Voor 2015 zijn hier de verwachtingen 71% versus 25%. Voor de totale verblijfsrecreatie in 2015 is dit 72%. Bungalowparken sec 91% en kampeerbedrijven sec 70%. Deze en vele andere gegevens over de markt,  geografische spreiding, investeringsplannen per productgroep, media, vakbeursbezoek vindt u uitgebreid gerapporteerd in de Investeringsmonitor 2015. Vanaf nu zal RekreaVakkrant elk jaar dit onderzoek exclusief laten uitvoeren door Van Es Marketing Services. Op pagina 7 van deze editie zoomen wij nu in op de productgroep spelen.

Unieke lezersaanbieding
Speciaal voor lezers van RekreaVakkrant kunnen wij in samenwerking met het onderzoekbureau de uitgebreide rapportage van de Investeringsmonitor kampeerbedrijven en bungalowparken 2015 aanbieden tegen 50% reductie. Het uitgebreide rapport kunt u bestellen tegen een prijs van € 145,50 (normale prijs
€ 295,00) excl. btw via www.marktdata.nl.  De actie loopt tot en met 31 maart a.s. Een echte aanrader! 

komnunaar.nl 2015
Komnunaar.nl wordt steeds meer gevonden. De site komnunaar.nl is een uniek consumentenplatform waar verblijfs- en dagrecreatie samenkomen. Het biedt de consument de mogelijkheid om omgeving gestuurd te kiezen voor verblijf- en dagrecreatie. Zoeken op provincie, gemeente, gebied of plaats. Maar ook op soort bedrijf, bedrijfsketen, en type recreatiebedrijf. Een compleet aanbod van wat recreatie Nederland te bieden heeft. Het geeft elke recreatieondernemer de mogelijkheid zijn recreatieomgeving aantrekkelijker maken door de consument maximaal te informeren over verblijf, dag attracties, dagtochten, wandelen, fietsen, zwemmen, zeilen, kortom maximaal ontspannen beleven en recreëren! Daarnaast kan elke gemeente- en provincie maximaal ondersteuning bieden door gebiedsgewijs te promoten op basis van gericht gemeten consumentengedrag. Stap nu in op komnunaar.nl een digitale service van RekreaVakkrant. Nieuwsgierig? Meld u aan via deze site en maak u bekend op dit platform.

Aantal volgers stijgt verder
Het aantal volgers op ons twitter account ‘twitter.com/rekreavakkrant’ stijgt verder. Inmiddels hebben wij de grens van 2.700 zakelijke volgers overschreden. Op naar de volgende mijlpaal 3.000 zakelijke volgers. Meldt u ook aan! De RekreaVakkrant-site en twitter geven u dan dagelijks de meest actuele informatie in de recreatiemarkt. Wie volgt?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *