Huisvesting voor vluchtelingen

column-makelaar-Adri
Adri Mijnheer Van de Loosdrecht Recreatie Bedrijfsmakelaars
column-makelaar-Henk-Jan
Henk-Jan Kruidenier Van de Loosdrecht Recreatie Bedrijfsmakelaars

We krijgen allemaal iets mee van de huidige vluchtelingen problematiek. Duizenden mensen komen, onder andere naar Nederland omdat het in hun thuisland niet veilig (meer) is. Deze mensen worden, in Nederland, door het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA ) opgevangen en begeleid. Ook regelt het COA de huisvesting voor deze asielzoekers. Door de grote toestroom aan mensen is er behoefte aan nieuwe opvanglocaties. Hier over worden wij met regelmaat benaderd en zetten het graag even op een rijtje voor u.
Voor het realiseren van nieuwe opvanglocaties richt het COA zich in eerste instantie plekken (bestaande gebouwen of kavels) waar huisvesting gerealiseerd kan worden voor zo’n
600 – 1500 personen met een minimale terrein oppervlakte van 4 hectare waar tevens parkeerplaatsen, kinderspeelplaatsen en fietsenstallingen zijn/gerealiseerd kunnen worden. Hierbij de voorkeur naar een (te realiseren) opvanglocatie in de nabijheid van reguliere voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels, onderwijsmogelijkheden en dorps-/stadskern en dergelijke. Op het terrein dient ook ruimt te zijn voor circa 2.000 m2 aan ondersteunende diensten. Voor de ondersteuneden diensten zijn onder andere kantoorruimten, recreatieruimten en dergelijke noodzakelijk.
Ook onderzoekt het COA de mogelijkheden voor locaties, om kleinschalige opvanglocaties te ‘openen’. Dit betreffen dan voornamelijk tijdelijke locaties die plaats bieden aan minimaal circa 100, maximaal circa 250 asielzoekers en de benodigde ondersteunende diensten (kantoorruimten, recreatieruimten en dergelijke). Hierbij gaat het COA dan uit van panden van minimaal 1.500m2 of 2 hectare in volledige eigendom. Bij kleinschalige opvang wordt ook uitgegaan van ‘kant en klare’ panden (denk aan hotels/pensions etc.). 
De afgelopen weken hebben wij met het COA al diverse gesprekken gevoerd over mogelijk geschikte locaties. Beschikt u over een mogelijk geschikte locatie en wilt u hier verder onderzoek naar doen? Wij helpen graag en kijken, samen met u naar de mogelijkheden. Wij kunnen dan voor u een omschrijving maken met onder andere kadastrale gegevens bestaande uit gegevens over oppervlakte perceel en de daarbij behorende eigendom gegevens, ligging locatie / situatietekeningen, plattegronden met oppervlakte (indien beschikbaar) voorzien van aanduiding per ruimte en de actuele informatie over het bestemmingsplan en dergelijke om ter beoordeling aan het COA voor te leggen.
Heeft u vragen? Schroom niet om contact op te nemen. 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *