Magisch Winterwonderland

Europa-Park tovert zich deze winter weer om tot een magisch Winterwonderland. De 17e winteropenstelling start op 25 november en duurt tot en met 7 januari 2018 (m.u.v. 24 en 25 december). 2,5 miljoen lichtjes, 2.500 kerstbomen, 25 kampvuren en ontelbare decoraties staan garant voor een ultieme winterse beleving. Naast de bekende attracties zijn er vele winterse toevoegingen zoals een tweetal kerstmarkten, een reuzenrad van 55 meter hoog, een ijsbaan, een kinderskischool, een sneeuwhelling en enkele tentoonstellingen. Op het programma staan ook shows die passen bij deze romantische tijd van het jaar: een wintercircus, een ijsshow, een lichtjesparade en musicals.

 Achtbanen, attracties en winterse activiteiten
Uitgezonderd de waterattracties zijn alle attracties van het park gewoon in bedrijf. Ook staan er altijd een zevental achtbanen ter beschikking: Alpenexpress, Euro-Mir, Pegasus, Arthur, Ba-a-a-Express,  Matterhornblitz en Schweizer Bobbahn. Als Koning Winter het weer binnen de perken houdt, zijn bovendien de houten achtbaan “Wodan” en Megacoaster ‘blue fire’ powered by GAZPROM geopend. Daarnaast zijn er nog vele speciale winterse attracties. Kinderen kunnen met een ski-scooter rijden of hun eerste ski-les volgen. Ook kan men met een band van een sneeuwhelling roetsjen of op de schaats rondjes draaien op een ijsbaan. In het overdekte speelparadijs ‘Limerick Castle’ hoeven kinderen zich geen moment te vervelen . Reuzenrad “Bellevue” geeft je op 55 meter hoogte een geweldig uitzicht over het versierde park en de omgeving. Bij Slot Balthasar is een middeleeuwse Christkindl-markt met verschillende oude ambachten en in het Duitse themagebied is nog een gewone Weihnachtsmarkt.

 Exposities “Magic Ice”, “OTTO” en “Chinees Lichtfeest”
Voor een echt ‘coole’ expositie moeten de bezoekers naar de Arena van het Spaanse themagebied. Daar is een speciale hal gebouwd voor “Magic Ice”. Bij min 8 graden maak je hier kennis met de verhalen van de gebroeders Grimm en andere sprookjesvertellers. Vaklui zijn dagen bezig geweest om uit ijs en sneeuw tientallen sprookjesachtige ijssculpturen te ‘carven’. In het stationsgebouw van de hoogste achtbaan van het park, Silver Star (73 meter), is de gehele winteropenstelling een tentoonstelling te zien met werken van het multitalent Otto Waalkes. Onder de noemer “China te gast in Europa-Park” is er in de tuin van Slot Balthasar iedere avond nog een expositie te zien van kleurrijk verlichte dieren en planten.

 Fantastische wintershows
Europa-Park, met meer dan 300 artiesten in dienst, staat bekend om haar uitgebreide entertainment-aanbod. Ook tijdens de winteropenstelling is het programmaboekje weer goed gevuld.  In de toegangsprijs is bijvoorbeeld ook een hoogstaande circusvoorstelling van zo’n 50 minuten begrepen. Op het evenementen-terrein, in een originele circustent, vertonen internationale artiesten dagelijks hun bijzondere kunsten. Eveneens kan men genieten van de ijsshow ‘Surpr’Ice, with the Son of Santa’, in het Nederlandse gebied staat een musical voor kinderen op de planken en in het Globe Theater kun je getuige zijn van een swingende kerstmusical. Lichtjes en lichteffecten zijn er volop bij de ‘Winter Starlight Parade’ die elk avond door het park trekt, de videomapping-shows op gebouwen en het lichtspektakel “Luna Magica”.

 Een ‘lekkere’ winter
Je loopt in Europa-Park niet alleen van land naar land, maar tijdens de winteropenstelling loop je er ook van de geur  van vers gebakken Lebkuchen, via gepofte kastanjes naar warme glühwein, eierpunch en andere lekkernijen.  Ook kun je in de themagebieden terecht voor de typische specialiteiten uit de gepresenteerde landen. In Zwitserland en de speciaal voor de winter geplaatste Erdinger Hütte kan men terecht voor echte Walliser raclette, kaasfondue en Zwitserse kaassoep en op de kerstmarkt in het Duitse themagebied vind je Merguez-worstjes en Rostbratwurst. In het Spaanse gedeelte kun je bij een ijsbar “Glaciar” terecht voor een ‘hartversterkertje’. Voor wie geen genoeg kan krijgen van de winterse sfeer, bieden de vijf bijzondere themahotels van Europa-Park volop mogelijkheden om dat gevoel vast te houden. In de 4-sterren-belevenishotels “Colosseo”,  “Castillo Alcazar”, “El Andaluz” , “Santa Isabel” en “Bell Rock” kunnen  gasten naast zachte bedden ook genieten van het Italiaanse “dolce vita”, het Spaanse temperament, het Portugese kloosterleven en de sferen van New England. Reserveren kan via www.europapark.de. Echte avonturiers overnachten in de verwarmde blokhutten van het Camp Resort of in de eigen caravan of camper op de camping.

 

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan om elke maand geweldige
inhoud in je inbox te ontvangen.

We spammen niet!
Lees ons privacybeleid voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *